Jak se jedlo za první republiky?
Průvodkyně a spoluautorka televizního pořadu Herbář Kateřina Winterová a autorka kuchařek a publikací o životě za první republiky Kristina Šemberová vám prozradí, jak lidé žili v samostatném Československu, co mezi válkami jedli, jak vařili, jaký byl ideál krásy i kde se ženy učily vařit.
 
Byla první republika skutečně časem blahobytu nebo lidé věnovali jídlu velkou pozornost, protože jim pořád hrozil hlad? Co tehdy vařili, pekli, jedli a pili? Vznikl tehdy mýtus těžké české kuchyně? Znali lidé tehdy spíš ančovičky nebo rajčata?
 
No to vše autorky odpoví v Kavárně Muzea východních Čech v Hradci Králové, kde bude zároveň možné ochutnat některé laskominy zhotovené podle prvorepublikových receptů.
 
Součástí besedy bude návštěva expozice Cesty města – K Salonu republiky a možnost nákupu a podpisu knih.
 
Kapacita je omezena, proto je nezbytná rezervace míst!
 
 
 
Základní vstupné 50 Kč.
Začátek:

18. 4. 2024 16:30

Konec:

18. 4. 2024 18:00

Poplatky a lístky

Zdarma

Místo konání akce

Adresa:

-

GPS:

-